Пожовтіла шкіра та підвищений тиск. На погіршення стану здоров'я скаржиться ексначальник районного ТЦК Віталій Козачук, який нині перебуває у СІЗО. Нагадаємо саме він знімав на телефон, як його колега - ексначальник обласного ТЦК Сергій Луцюк, бив свого підлеглого. Наразі двоє військових комісарів перебувають у СІЗО. Але хочуть вийти на волю, під домашній арешт. Сьогодні знову відбулось засідання суду. Яким було рішення Феміди, дивіться у сюжеті.

Рівненський апеляційний суд знову розглядав справу щодо рівненських військкомів. Нагадаємо начальнику обласного та районного ТЦК наприкінці липня 2023 року оголосили про підозри. Через резонансне відео побиття підлеглого.

Тоді, наприкінці липня військових комісарів затримали без права внесення застави. З того часу, вони кілька разів хотіли, аби їм пом'якшили запобіжний і призначили цілодобовий домашній арешт. Чергова така спроба була і сьогодні 7 грудня. Ексначальник районного ТЦК Віталій Козачук аргументує своє бажання - погіршенням стану здоров'я.

Однак прокурор був проти, аби Віталій Козачук отримав цілодобовий домашній арешт. Мовляв, таким чином районний військком зможе впливати на свідків та потерпілих.

Феміда заслухала обидві сторони і вирішила й надалі залишити Віталія Козачука у СІЗО. Після чого колегія перейшла до справи обласного військкома Сергія Луцюка, який і бив на відео свого підлеглого. Адвокати Луцюка намагалися переконати суддів, аби обласний військком отримав цілодобовий домашній арешт.

Однак ці аргументи не переконали феміду. Суд залишив усе без змін. Нагадаємо, Сергію Луцюку загрожує до 12 років. За перевищення службових повноважень в умовах воєнного стану. А Віталій Козачуку загрожує 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Через незаконне зберігання психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах.

Читайте також: Поліцейські Рівненщини приїхали з гостинцями до діток загиблих колег