Вчора, 6 грудня, в етнопарку "Ладомирія", що у Радивилові Рівненської області, офіційно зафіксовано встановлення рекорду України.

Зокрема, мова йде про виготовлення і презентацію найбільшої поштової скриньки для листів святому Миколаю. Вона має висоту 240 см, ширину 120 см, глибину 60 см. Дизайн скриньки розробив Олексій Огонь.

За словами керівника ГО "Центр дослідження і відродження Волині" Володимира Дзьобака, метою заходу було об’єднати українців навколо традицій та духовних цінностей.

А ще показати приклад добродійності для всієї України. Кінцевий результат заходу – підвищення громадської активності та патріотизму людей, які стануть гостями дійства, - додає Володимир Дзьобак.

Рекорд зафіксували голова наглядової ради національного проєкту "Книга рекордів України" Олег Іваненко та експерт Національного проєкту "Книга рекордів України" та заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький. Привітав команду "Ладомирії" та ГО "Центр дослідження і відродження Волині" із встановленням рекорду міський голова Радивилова Микола Карапетян.

Під час заходу були присутні радивилівські школярі, які першими встигли вкинути у скриньку свої листи до Святого Миколая. А сам Чудотворець і господиня його етнорезиденції запросили гостей дійства в казкову хатинку. Таким чином, ще раз нагадали присутнім, що дива трапляються, якщо у них вірити.

Читайте також: Військовий з Оржева отримав "Золотий Хрест" від Залужного