Не доглядає за матір'ю і становить небезпеку для людей. У Рівному жителі багатоповерхівки нарікають на свого сусіда. Кажуть, він поводиться агресивно, живе у неналежних умовах і не доглядає за старенькою матір'ю. Просять, аби увагу на родину звернули соцслужби і поселили її у пансіонат. Але соцпрацівники поки зробити цього не можуть. Чому, розповість Павло Невесенко.

Мешканці будинку намагаються потрапити до квартири своїх сусідів, де мешкає 57-річний син разом зі своєю 85-річною мамою. Переживають за стан здоров'я пані Валентини. Бо сім'я живе у жахливих умовах - у квартирі порожньо, відсутні деякі комунікації. Голова ОСББ будинку Людмила Іванченко розповідає, через психічні розлади син не може належним чином доглядати за похилою мамою.

Додає, нещодавно дізналися, що пані Валентина зламала бедро. Разом з соцпрацівниками викликали швидку. Втім, від госпіталізації остання та її син відмовилися.

Також мешканці будинку розповідають - живуть в постійному страху, бо чоловік поводить себе агресивно, викидає речі з вікна, може перерізати труби у своїй квартирі, які є частиною усіх комунікацій. Відтак неодноразово зверталися у відповідні служби, аби сім'ю поселили в пансіонат.

В Департаменті Соціальної політики розповідають - дана сім'я, а саме 57-річний Віктор стоїть у них на обліку. Щотижня до них приходять працівники, аби допомагати. Олена Петрик підтверджує, сім'я дійсно живе в жахливих умовах, відтак пропонували їм перебратися до притулку.

Раніше 57-річний мешканець будинку був визнаний недієздатним, через психічні захворювання, втім терміни рішення суду закінчилися. Відтак, за законом пан Віктор нині дієздатний, а отже може приймати самостійно рішення. Олена Петрик розповідає, за проханням його 85-річної матері підготували відповідні документи, аби знову перевірити дієздатність її сина.

Якщо ж суд визнає чоловіка недієздатним, лише тоді сім'ю зможуть поселити у відповідні заклади. Допоки ж ситуація залишається невирішеною.