Як навчитися будувати дружбу між дітьми? Про це можливо дізнатись з книги "Метрополітен жовтого крота". Її презентувала та видала рівненська письменниця Олена Медведєва. На презентації побували наші журналісти.

У Рівному відбулася презентація книги Олени Медведєвої "Метрополітен жовтого крота" яка вже знайшла прихильників як серед дітей, так і дорослих. Як пригадує сама авторка, ідея для її написання виникла у той момент, коли вона очікувала цього найменше.

Історія про жовтого кротика з'явилася кілька років тому, коли ми з одним хлопчиком, який вперше побачив сніг, вийшли на вулицю, стали на поріг і він каже вау, це стільки багато морозива. І звідти ми почали фантазувати у нас з'явилося ванільне морозиво і решта морозив про які говориться ось в цій книжечці "Метрополітен жовтого крота", - резюмує Олена Медведєва.

Коли Анна Шабалова познайомилася з Оленою Медведєвою, то вона запропонувала їй декілька книг, які можна проілюструвати. Сама ж художниця обрала цю книгу, адже вона є мамою і розуміє, що така історія дуже сподобається для дітей. Анна запевняє, всі малюнки зроблені особисто, без комп'ютерної графіки.

На заході було присутньо чимало рівнян, які прийшли, щоб підтримати авторку. 10-річна Соломія вже має книгу "Метрополітен жовтого крота", адже отримала її у подарунок від Олени Медведєвої. Тож впевнено розповідає що зрозуміла для себе після її прочитання.

Мені дуже сподобалося. Ця книга доказує, що не треба ніколи сумніватися у дружбі. Що дружба це найцінніше що, може бути. Це цінність дуже велика і що треба дуже сильно в неї вірити, - зазначає Соломія Герус.

Також на презентації побувала маленька шанувальниця, яка є переселенкою із Костянтинівки, Донецької області. Вона ж розповідає яка частина казки їй сподобалася найбільше та чому.

Мені сподобалася ще перша сторінка де розповідається що цей маленький крот носив великі окуляри й вони постійно спадали з нього і йому доводилося багато часу знаходити, щоб знайти їх у траві й він одного разу примотав до неї мотузочку і тоді вони ніколи з того часу більше не губилися, - каже Евеліна Антошкіна.

Книга "Метрополітен жовтого крота" - вже є надрукована у кількості 1000 примірників. Придбати її можна у всіх книгарнях нашого міста.

Читайте також: Усіх небайдужих просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) В’ячеславу Сернюку