У Рівному вшанували пам'ять загиблого воїна з Польщі Кшиштофа Тифеля. Він загинув 4 грудня минулого року під Бахмутом. Хотів, аби частину його праху поховали у Рівному, бо тут тривалий час готував українських захисників до війни. Хто він, доброволець з Польщі, розповість Павло Невесенко.

На алеї героїв на кладовищі нове серед українських прапорів майорить стяг Польщі. До могили польського воїна Кшиштофа Тифеля сходяться рівняни та кладуть квіти. Рік тому герой, поклав своє життя під Бахмутом, боронячи Україну.

Уродженець польського міста Ченстохова, з початком повномасштабного вторгнення не зміг сидіти вдома. Він не мусив йти на цю війну, втім у нього були свої принципи та ідеали. Знайомим казав, мусить поїхати в Україну, бо там люди страждають і потребують допомоги. У Рівному Кшиштоф був військовим інструктором - навчав наших бійців тактиці й прийомам екстремального виживання. Відтак найменше, що можуть зробити рівняни - це віддати шану біля могили героя.

Серед присутніх і бойовий побратим Кшиштофа з інтернаціонального легіону Том Матерла. Згадує героя як добру, справедливу людину. А ще як солдата честі та слова.

Ми тренували разом тут українських військових. Кшиштоф був дуже зацікавлений у боротьбі за Україну. Він хотів боротися лише на стороні добра. Він був одним з найкращих людей у моєму житті. Він був справжнім героєм, - каже бойовий побратим Кшиштофа Том Матерла.

За кілька місяців прожитих в Рівному Кшиштоф полюбив наше місто й Україну. Перед виїздом на фронт, він попросив, в разі чого хоче, щоби його поховали саме у Рівному.

Віддати шану Кшиштофу Тифелі прийшли навіть ті рівняни, які не знали його особисто.

Продовжились урочистості пам'яті Кшиштофа Тифеля у краєзнавчому музеї міста. Командир підрозділу де починав польський воїн згадує побратима, як позитивну людину.

Потому на Майдані Незалежності небайдужі Рівняни також поклали квіти біля портрета Героя. Героя, з іншої країни, який не вагаючись покинув рідну домівку, задля захисту України. Тут, його життя на жаль обірвалося, але пам'ять про нього житиме у серцях рівнян та українців.

Читайте також: На Рівненщині продовжує свою роботу Центр ментального здоров`я