У Рівному провели мирну акцію у підтримку законопроєкту про демобілізацію військових. Полягає він у добровільному звільнені від служби солдатів, що відслужили не менше 18 місяців. Подробиці від Владислава Стецюка.

Максиму - 14. Його батько військовослужбовець. Хлопчина вийшов на акцію в підтримку законопроєкту про демобілізацію військових після 18 місяців служби.

У Лілії Баб чоловік вже 20 місяців захищає Україну. Нині перебуває в госпіталі. Жінка каже, вийшла на акцію, аби її чоловік повернувся додому після 18 місяців військової служби.

У пані Марії син захищає терени держави ще з 2014 року. Хоче аби він повернувся.

Додає, проєкт закону про демобілізацію, повинен був створений ще на початку великої війни.

А я їх всіх хочу запитати, а де ви були два роки, чому ви не тиснули на наші міністерство оборони, на наших військових які керують, не тиснули на те, що треба думати, всі знали, що ця війна буде затяжна і треба було думати про мобілізацію, - каже Марія, матір військовослужбовця, яка вийшла на мирний пікет.

Законопроєкт про демобілізацію після 18 місяців військової служби вперше зареєстрували в березні 2023 року. Тоді його не прийняли. Вже 27 листопада проєкт закону знову подали та вже з додатковим пунктом, аби підстрахувати ЗСУ у разі масових рапортів військових.

До слова, у Верховній Раді обговорюється й інша цифра після якої військовослужбовці можуть демобілізуватися, а саме 36 місяців.

Читайте також: "З любов`ю в серці, з вірою в думках": у Рівному відбулася зустріч до Міжнародного дня людей з інвалідністю