На Рівненщині чоловік намагався завадити медикам надати допомогу своєму батьку, почавши бити автомобіль "швидкої" та лаятися на лікарів.

 Про це повідомив Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги у своїх соцмережах.

1 грудня об 11:07 на лінію 103 надійшов виклик від жінки, яка повідомила, що її 75-річний сусід без свідомості та потребує медичної допомоги.

За вказаною адресою об 11:16 прибула спеціалізована лікарська бригада Рівненської станції екстреної медичної допомоги.

Медики не могли потрапити в квартиру, щоб оглянути пацієнта та надати йому допомогу, бо цьому перешкоджав його син. Чоловік агресивно поводився та лаявся до медиків. Зважаючи на ризик для здоров?я та життя пацієнта, а також небезпеку для працівників «швидкої», лікарка бригади Олександра Старова натиснула на «тривожну кнопку». Медики повернулися в автомобіль «екстренки».

Агресивний родич вибіг на вулицю та почав бити по авто «екстренки», лаявся та намагався потрапити всередину.

За декілька хвилин приїхала Державна служба охорони. Вони вгамували чоловіка. Тільки після цього бригада «екстренки» змогла без перешкод оглянути та надати потрібну допомогу відповідно до протоколу МОЗ 75-річному пацієнту, який лежав на підлозі у квартирі. Попередній діагноз: поверхнева травма вуха, закрита черепна-мозкова травма. Чоловік від госпіталізації відмовився.