Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко проінспектував укриття на Рівненщині. Серед них – захисні споруди освітньої та медичної галузей. Результати аудиту обговорили з в.о. голови Рівненської ОДА Сергієм Подоліним, заступницею Людмилою Шатковською, керівниками профільних структурних підрозділів та головами громад.

На Рівненщині робота щодо будівництва та облаштування сховищ ведеться активно. Є дуже хороші безпекові середовища. Наприклад, в дитячій обласній лікарні створений зразковий простір, який може використовуватися й для інших цілей, - сказав Тимур Ткаченко.

Також від додав, що наявність сховища – це пріоритетно, але найбільш важливим є те, що укриття під час повітряної тривоги має бути відчиненим. Це завдання Президента України Володимира Зеленського.

В області продовжують працювати над збільшенням кількості сховищ. Усі лікарні мають такі безпекові простори. Нині триває будівництво та реконструкція 25 об’єктів, зокрема освітніх. Наразі 93% дітей та студентів Рівненщини вже навчаються за партами, а не вдома – саме завдяки наявності укриттів, - сказав Сергій Подолін.

Т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олег Панюк додав, що до війни на Рівненщині було 1727 сховищ, а з початку повномасштабного вторгнення їх кількість збільшена на третину.

Людмила Шатковська зауважила, що громади області вже зараз мають подбати про проєктно-кошторисну документацію, адже з наступного року знову держава передбачила кошти на укриття.

Тимур Ткаченко також нагадав про сайт «Залізне укриття» (https://www.ironshelter.gov.ua/), де оприлюднена інформація щодо приведення до ладу укриттів у країні, та доручив актуалізувати інформацію щодо Рівненщини.

За інформацією Рівненської ОВА.

Читайте також: Нова схема чи суворі реалії: що відомо про банкрутство рівненського Вереса