Хліб, який їдять після смерті. У Рівному вшанували пам'ять жертв голодомору та великої війни. А також показали вісім видів поминальних хлібів, які печуть у регіоні. Побував на заході Владислав Стецюк

Хліб, який їдять після смерті. У Рівному вшанували пам'ять замордованим голодомором. Алла Семенчук як ніхто знає, що таке геноцид українського народу. Її син загинув у великій війні.

На заході представили хлібини, що є символом життя та смерті. Зокрема, поховальний коровай, який змістом та людьми, що випікають, різниться від весільного.

Вікторія Гойдюк випікала поминальні пироги стовпчиком. Рецепт цієї страви давній. Перейняла його від однієї з жительок Полісся.

На Поліссі немає смерті. Так схарактеризувала захід організаторка Ірина Рачковська. Саме поліський край зі своїми традиціями надихнув жінку на це дійство.

Депутат Рівненської обласної ради Ігор Ясенюк каже, ми повинні пам'ятати про усі голодомори та геноциди українського народу, адже це продовжується не одне століття.

Нині Україна знову переживає геноцид. росія вже декілька століть старається винищити український народ. До слова, виставку поминальних хлібин можна відвідати до 28 листопада у Краєзнавчому музеї.

Читайте також: Завтра місто попрощається з двома рівнянами, які загинули на війні: ким були Герої