За гідність та свободу. У Рівному відбувся захід до десятої річниці Єврореволюції. Побиття студентів, штурми "Беркута" та боротьба за євроінтеграцію. Про спогади учасників Революції Гідності, далі у сюжеті.

Юрій Шадий прийшов у Краєзнавчий музей на захід до 10-тиріччя Революції гідності. Він учасник Євромайдану. Тоді, в листопаді 2013, Юрій разом з іншою активною молоддю збирали мільйон підписів громадян України, аби показати уряду азарова та януковичу, що українці хочуть в Європу.

Потому було побиття студентів. Юрій згадує, 1 грудня організували з Рівненщини декілька бусів людей та поїхали до Києва відстоювати свободу.

Юрій розповідає, найстрашнішим моментом на Євромайдані був напад беркутівців на протестувальників в лютому 2014-го. Тоді вони стояли біля тіньового офісу партії регіонів.

Роман Омельчук - учасник двох революцій. Помаранчевої та Гідності. Каже, український народ завжди боровся за свободу та незалежність. Тоді, на майданах він та тисячі протестувальників відстоювали загальнолюдські європейські цінності.

Заступник директора краєзнавчого музею Оксана Яремчук каже, важливо було провести цей захід, адже про героїчні вчинки революціонерів потрібно пам'ятати.

Багато з тих, хто тоді відстоював свободу на Революції Гідності продовжили боротьбу за незалежність в АТО, в операції об'єднаних сил та продовжують нищити окупантів нині, у час великої війни.