Інцидент трапився у п’ятницю ввечері поблизу партійного офісу на проспекті Миру. Невідомий зловмисник кинув запальну суміш в автомобіль «Geely» керівника міської «Свободи» Олексія Бучинського.

Спалахи пожежі помітив перехожий – чоловік не розгубився, забіг в приміщення спортивної школи за вогнегасником та ліквідував займання. Вогонь встиг пошкодити капот та деякі елементи під ним.

Сам Олексій Бучинський в цей час був на засіданні фракції. Коли вийшов, займання вже ліквідували, на місці події працювали співробітники МНС та міліції. Депутат переконаний: цей підпал має виключно політичні мотиви. Мовляв, нещодавно «Свобода» викрила корупційну земельну оборудку в Рівному, оприлюднила інформацію про непрозорі тендери щодо закупівлі продуктів харчування в заклади освіти та активізувала боротьбу з гральним бізнесом, який нині процвітає у місті.

Розслідуванням підпалу займаються співробітники Рівне нського міськвідділу міліції. Правоохоронці вже порушили кримінальну справу, але затримати палія поки не вдалося.

У міліції обіцяють перевірити всі версії підпалу, але про це воліють не говорити, посилаючись на таємницю слідства. Тим часом «свободівці» вже написали листа Президенту та правоохоронним органам з вимогою покарати замовників підпалу та не допустити повторення подібних випадків.

У «Свободі» наголошують: якщо правоохоронці не зможуть захистити «партійців» від подібних інцидентів, вони самі себе захищатимуть. Ресурсів для цього, кажуть в організації, мають цілком достатньо.