Про ініціативу запровадження обласного проєкту "Рівненщина на смак" повідомила начальниця управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк під час обласного семінару "Нематеріальна культурна спадщина в громадах".

Важливо сьогодні згуртовувати громади навколо культурних цінностей. Закликаю працівників культури виявляти такі унікальні особливості й на них будувати популяризацію народного мистецтва краю. Саме завдяки традиціям, звичаям, обрядам, ремеслам громади відрізняються і є упізнавані в культурному розмаїтті Рівненщини. Це й буде завданням в обласного проєкту "Рівненщина на смак", що стартує в громадах вже наступного року з ініціативи управління культури й туризму Рівненської обласної державної адміністрації, - зазначила Любов Романюк.

Також в рамках проєкту "Етноосвіта" усі бажаючи могли відвідати хаб "Гастроспадщина".

Радивилівщина була представлена "голубцями з млинцями", а Кореччина "потравкою". Усі присутні ділились своїми враженнями, рецептами та ідеями збереження скарбів культури нашого краю.

Окрім того, музиканти гурту "Косарі" з міста Рівне виконували пісні Полісся в сучасній обробці. Такий супровід - презентація Нематеріальної культурної спадщини.

Читайте також: 36 жителів Рівненської області отримали гранти на свій бізнес