Як покращити лікування раку у Рівному обговорили в обласному центрі на спеціальній міжнародній науково-практичній конференції. Нагадаємо, центр променевої терапії відкрили у Рівненському обласному онкологічному диспансері ще наприкінці літа. Однак, кажуть фахівці, поки залишається проблемою впровадження сучасних методів променевої діагностики та терапії онкологічних захворювань.

Україна — в числі лідерів із захворюваності на рак. Тим часом стан забезпечення наших клінік новітнім обладнанням для боротьби із онкохворобами плачевний. Рівне нщині пощастило мати необхідну техніку. Спеціалісти пройшли відповідне навчання. Але досвід сусідів у застосуванні променевої терапії не завадить, кажуть організатори конференції.

Ще на початку створення центру променевої терапії у Рівному, першими відгукнулися допомогти нашим спеціалістам колеги із Білорусі.

Наші науковці відзначають, одного лише обміну досвідом недостатньо, щоб променева терапія розвивалась, як у закордонних колег. Потрібна ще й підтримка держави. Адже вузькопрофільних фахівців, яких нині потребують центри, Академії не мають права готувати.

Тому конференції такого плану стають чи не єдиною можливістю для українських медиків набратися досвіду, визначити ефективні методи променевого лікування та застосування на практиці наукових досягнень.