На Рівненщині поменшало отримувачів субсидії, натомість зросла кількість пільговиків. Нині трохи більше ніж 47 тисяч родин отримають допомогу від держави. Минулого року таких сімей було на 13 тисяч більше.

Скорочення відбулось з кількох причин, а саме збільшення пенсії, громадяни виїхали за кордон, заборгованість за оплату комунальних послуг, а також відсутність офіційного нарахування зарплатні.

Порівнюючи скільки отримувало в жовтні 22 року це було понад 60 тисяч субсидіантів області. В цьому році ми з 1 жовтня маємо нарахованих і виплачених субсидій 47 тисяч і більше. З 1 травня як закінчився опалювальний сезон більш як 15 тисяч відбулося припинення житлових субсидій. Це громадяни, які отримували субсидії як ВПО, за договором оренди, або в складі домогосподарств є громадяни, які прописані, але не проживають. Цим громадянам треба до нас звернутися і поновити призначення житлової субсидії, - повідомила Наталія ЛЕЩЕНКО, начальниця відділу надання житлових субсидій управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ГУ ПФУ у Рівненській області.

Читайте також: Не всі водії орієнтуються: У Рівному по-новому працює світлофор біля автовокзалу (ВІДЕО)