Вихід кожного нового айфона – це значуща подія не тільки для корпорації Apple, але й для всіх шанувальників «яблучної» продукції. Одні з нетерпінням чекають на старт продажів, щоб купити статусний гаджет. Інші бажають переконатися: їхній смартфон, який вийшов раніше, лише трохи гірший за новинку.

Не стала винятком і поява в продажу лінійки iPhone 15. Шанувальники гаджетів від Apple розділилися на два табори. Багато хто з тих, хто вже придбав айфон 13 на https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/iphone/iphone-13-ua або користується смартфоном 14-го покоління, вважають, що немає жодної причини ганятися за пафосною й дуже дорогою новинкою. Інші впевнені, що в покупців моделі точно є сенс. Хто правий?

Айфон 15 варто купити

Основним аргументом на користь покупки пристрою Apple iPhone 15 є ціла низка оновлень, яких він зазнав. Серед основних варто зазначити:

  • процесор Apple A16 Bionic. На сьогодні він залишається одним із найпотужніших чипсетів у світі, які гарантують, що смартфон працюватиме швидко, без глюків та гальмування;
  • наявність основної камери з високою роздільною здатністю 48 МП, яка забезпечує детальніше зображення;
  •  відмова від звичного роз'єму Lightning та поява нового порту USB-C, що дозволяє підключати до телефону різну периферію та заряджати його практично будь-яким дротом.

Зміни торкнулися й зовнішнього вигляду пристрою. Культовий виріз («чубчик»), який протягом багатьох років визначав зовнішній вигляд iPhone, розробники замінили на динамічний острів. Раніше його можна було побачити лише у моделей 14-го покоління. Тепер Dynamic Island став стандартом для всіх моделей нової лінійки. Це нововведення не тільки зробило дизайн телефону сучаснішим, а й розширило площу екрана.

Серед інших змін зовнішнього вигляду гаджета варто відзначити 5 свіжих кольорів корпусу, закруглені грані рамок, які відтепер не впиваються в руку, та матове покриття задньої кришки, де не залишаються відбитки пальців.

Чи варто купувати iPhone 15 після iPhone 13

Можна й зачекати

Оновлення істотні, але чи такі вони значущі? Частина з усіх перерахованих удосконалень є скоріше розкішшю, ніж необхідністю. Якщо власник телефона користується камерою лише час від часу, його навряд чи вразять усі можливості гаджета. Особливо якщо він вже має відносно нову модель (наприклад, iPhone 13 Pro або iPhone 14).

До того ж багато характеристик новинки залишилися незмінними. Базова пам'ять досі становить 128 Гб. Від попередника дістався новому айфону й 6,1-дюймовий OLED-дисплей. Він отримав виріз Dynamic Island та вищу яскравість, але частота оновлення залишилася на рівні 60 Гц.

Чипсет A16, безумовно, продуктивніший та енергоефективніший. Гаджет буде легко тягнути ігри та вимогливі програми, чудово справлятися з усіма завданнями. Але в порівнянні з моделями-попередниками приріст продуктивності буде не таким уже й великим.

Одним словом, з покупкою телефона 15-го покоління поспішати не варто. Для початку варто вивчити характеристики різних моделей Apple iPhone на https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/iphone.

Репутація компанії як виробника надійної та довговічної техніки означає, що айфон, який у вас вже є, може слугувати вам ще якийсь час. Основні оновлення iOS смартфони від Apple зазвичай отримують протягом 5 років, тому постійна продуктивність та захист конфіденційності вам гарантовані. Деякі проблеми (наприклад, зниження ємності акумулятора) можна вирішити простою заміною батареї. Це дозволить подовжити термін служби пристрою, не витрачаючи кошти на новий телефон.

Якщо ж ваш iPhone 13 здається вам безнадійно застарілим, а ціна омріяного гаджета – прийнятною, оновлюйтесь. Модель 15-го покоління, безперечно, не гірша за попередню, тому шкодувати про покупку не доведеться.