Патріот, військовий та журналіст. У Рівному провели в останню дорогу 37-річного Тараса Давидюка. Він загинув 3 листопада на Запоріжжі. Тарас Давидюк розвивав патріотичні організації на Рівненщині, зокрема "Пласт". На захист Батьківщини став з часів майдану, потому був в АТО. З перших днів великої війни пішов захищати Україну. Сьогодні з героєм прощались десятки містян.

24 лютого 2022 року, Рівненський військомат. Тисячі чоловіків та жінок записуються до лав ЗСУ аби захистити країну від агресора. Серед них і Тарас Давидюк. Тоді для знімальної групи телеканалу Рівне 1 він сказав наступні слова.

На жаль, життя Героя Тараса Давидюка обірвалося 3 листопада поблизу Роботино на Запоріжччині. Ворожий дрон-камікадзе скинули на автівку, коли Тарас евакуйовував побратимів. Провести в останню дорогу Тараса прийшло чимало містян.

Захисник добре відомий усій патріотичній спільноті Рівненщини, адже ще зі студентських років був активним в різних патріотичних організаціях. Зокрема активно навчав молодь патріотизму, розвиваючи рух пластунів. Про нього розповідають, як про людину на яку завжди можна було покластися у будь-якій справі. Особливо це стосувалося патріотичного виховання.

Також Олександр Денисюк згадує найяскравіший спогад з Тарасом Давидюком - це їхнє знайомство.

Тарас Давидюк став на захист Батьківщини ще з часів майдану, потому була служба в зоні АТО. З початком повномасштабного вторгнення відразу пішов на фронт. Бойовий побратим Тараса Маркіян служив з Тарасом ще з 2014 року. Розповідає про друга, як дуже відповідальну людину. Його не цікавило нічого, окрім ефективного виконання своїх військових обов'язків.

Також Тарас Давидюк відомий спільноті Рівного ще як і журналіст. У 2019 році заснував видання Горинь інфо, в якому писав матеріали про патріотичне виховання, війну, та проводив журналістські розслідування.

Поховали Тараса Давидюка на кладовищі Грабник у Рівному. В одному з крайніх дописів, які зробив на своїй сторінці у соціальних мережах Герой написав слова, які повинен прочитати кожен українець.