Верховна рада України хоче дозволити ветеринарам купувати психотропні речовини. Законопроект передбачає видачу фізичним особам ліцензії на користування наркотичними засобами, психотропними речовинами і прекурсорами. От тільки коштуватиме ця ліцензія близько 50 тисяч гривень. Чи готові до цього рівненські ветеринари?

Ветеринарний лікар Віктор Павлюк - фізична особа-підприємець. Він вже 12-ий рік лікує домашніх улюбленців рівнян. Каже, без знеболюючих препаратів, які прирівняні до наркотиків, допомогти тваринам неможливо.

За новим законом приватні ветлікарні матимуть доступ до кетамінових, якщо виконають усі вимоги.

Власники домашніх тварин від таких перспектив теж не в захваті. Ось цей кіт Персик пережив мінімальне хірургічне втручання. А от без знеболення різати кота не дозволила би, каже його хазяйка.

Те що для тварин - знеболення, для людей може стати згубою. Новий закон, прогнозують, спростить залежним людям доступ до наркотичних засобів. Але і заборона використання цих препаратів не вирішить проблему, переконує психолог реабілітаційного центру 12+.

Ярослав знає проблему наркоманії зсередини. Каже, наркозалежні до ветеринарів не підуть. Ветеринари ж тим часом готові до перевірок спеціальних служб. Але побоюються, що новий закон приймуть не задля полегшення страждань тварин, а з метою наповнення казни.