Фото ілюстративне
Із початку цього року на Рівненщині було сплачено майже 23 мільйони грн штрафів за перевантаження на дорогах. Серед правопорушників є не лише фірми, а й приватні підприємці.

Про це під час брифінгу у Рівненській ОДА повідомив керівник Управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Володимир Самофалов.

Модерував Олександр Поліщук, директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА.

«Щоб зберегти дороги області від перенавантажень плануємо облаштовувати додаткові майданчики для проведення габаритно-вагового контролю. Вони мають бути розміщені поблизу піщаних та гранітних кар'єрів, біля місць збирання урожаю, заводів, місць, де переробляють лісоматеріали. Ваги мають розміщуватися, як на стаціонарних пунктах, так і бути пересувними», - сказав Володимир Самофалов.

Спікер також зауважив, що в Україні встановлені граничні обмеження фактичної маси транспортних засобів - понад 40 тонн. Проте, деякі порушники стали рекордсменами у перевищенні вагових норм. Так, у 2022 році були зафіксовані авто з габаритами в 55 та 53 тонни. А у 2023 році – 54, 58 та 96 тонн відповідно.

«Ці порушення вдалося зафіксувати завдяки постійній зміні місць роботи та гнучкому графіку інспекторів. Відтак, було складено понад 2,6 тисячі актів, за які було сплачено штрафів на 22,7 мільйонів гривень. Серед правопорушників є не лише фірми, а й приватні підприємці», - підсумував керівник обласного управління Укртрансбезпеки.

Володимир Самофалов також додав, що у відділі державного нагляду працюють вимушені переселенці, які переїхали з окупованих територій Маріуполя. 

Читайте також: Підприємства Дубенщини сплатили понад 1,8 млн грн екологічного податку