У Києві відбувся черговий діджитал-форум "Дієвий ЦНАП 4.0". Мета заходу — пришвидшення трансформації ЦНАПів, створення більш зручного та практичного процесу отримання державних послуг.

Форум об’єднав понад 170 учасників. У межах форуму два Центри надання адмінпослуг Рівненщини отримали відзнаки Мінцифри. За ініціативний підхід та високий рівень організації нагородили Рівненський та Здолбунівський ЦНАПи.

На Рівненщині вже створено 47 ЦНАПів. І з кожним днем адміністративні послуги стають все ближчими до жителів області. Це одне з пріоритетних питань і ми мали змогу поділитись власними досягненнями й перейняти новітні ідеї у цій сфері, — повідомила профільна заступниця голови ОДА Іванна Смачило, яка представляла Рівненщину.

Представники Центрів обмінялися досвідом цифровізації в громадах та обговорили розвиток державних послуг у воєнний час. Протягом двох днів на заході проходили панельні дискусії, де учасники розглядали стратегії з розвитку цифрових послуг у регіонах.

Основними темами були:

  • створення сучасних ЦНАПів;
  • використання ІТ-рішень для надання послуг;
  • переобладнання центрів;
  • просування цифровізації послуг ;
  • впровадження мобільних ЦНАПів для віддалених громад.

Форум організовано Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з ПРООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Читайте також: Рівнеазот передав обладнання для протиповітряної оборони