У Рівному секретар Рівнеради Віктор Шакирзян зустрівся з молоддю. Обговорювали співпрацю та ідеї спрямовані на розвиток міста. Окрім того проанонсували створення ініціативної групи за участі активної молоді міста, яка долучиться разом до розробки міських програм і проєктів. Більше про зустріч, дивіться далі у сюжеті.

"Мені потрібно щоб молодь залишалась тут і працювала, - каже Віктор Шакирзян, секретар Рівненської міської ради

Тож виконувач обов`язки міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся з активною молоддю міста. Найперше тому, щоб продемонструвати відкритість міської влади та готовність допомагати та підтримувати в реалізації їхніх ідей та проєктів. Адже вже за кілька років сьогоднішня студентська молодь, візьме на себе вирішення всіх нагальних для громади питань.

Хочеться, щоб молодь брала участь також в розвитку нашої громади. Це говорить про те, що ми хочемо розвиватися з допомогою молоді. Вони розуміють чітко свою відповідальність. що в країні війна, я вважаю. що потрібно їх долучати до будь-яких ситуацій тому, що на них теж буде полягати розвиток нашої країни, розбудова. 

Ідей як зробити місто кращим та проєктів спрямованих на власний розвиток та розвиток міста в учасників зустрічі було чимало. Тому таке спілкування як для однієї так і для іншої сторони було взаємокорисним.

Я мешкаю в Рівному, для мене є важливим питання розвитку молоді, в мене є певний досвід, яким би я хотів поділитися з молоддю, розвивати її, щоб місто в якому я живу було набагато кращим, - каже Дмитро СВЕРЛЮК, голова ГО "Центр суспільного розвитку та ініціатив"

Я є студенткою спеціальністю публічне управління та адміністрування та учасницею ініціативи від ГМ Опора "Молодь у місцевому самоврядуванні". Для мене ця зустріч була надзвичайно цікава, щоб дізнатися подальші кроки в розвитку і будуванні своєї кар'єри. Також дуже приємно, що наші депутати місцевого самоврядування є відкритими, дружать з нами це є дуже комфортно і круто, розповідає студентка Марта БОРЩЕВИЧ

Окрім того, найбільш активна молодь може увійти до ініціативної групи, яка матиме змогу спільно з депутатами та посадовцями розробляти та реалізовувати свої проєкти за грантові кошти. Працюватиме вона на базі громадської приймальні "Рівне Разом". Увійти в цю групу може кожен охочий.

До слова, наступним кроком до залучення молоді до вирішення нагальних для міської громади питань буде переобрання Молодіжної ради, її Віктор Шакирзян бачить як дієвий інструмент для консультацій влади і громадськості, зокрема від молоді чекають креативних ідей які сприятимуть з одного боку у розвитку міста, а з іншого допоможуть молодим людям знайти свій професійний шлях у житті. Як обіцяють у міській раді, участь у відборі кандидатів зможе взяти кожна молода людина.