фото ілюстративне
22 жовтня відзначають День австрійського ігристого вина, День фізика Фехнера, Міжнародний день Caps Lock, Міжнародний день обізнаності про заїкання та Міжнародний день захисту чоловічої нервової системи від насильницьких дій з боку жінки.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО 

22 жовтня за новим церковним календарем згадують українського святого Рафаїла, митрополита Київського, Галицького і всієї Русі.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ

  • Дощ пішов із ранку - скоро похолодає;
  • цього дня випав сніг - буде гарний рік;
  • бурульки на дахах з'явилися - до морозної зими.

У народному календарі 22 жовтня - день Аверкія, названий так на честь рівноапостольного Аверкія, єпископа Ієрапольського, пам'ять якого також звершується сьогодні. З цього дня чекали настання справжніх зимових холодів.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ 

У церковне свято 22 жовтня, як і в будь-який інший день, церква виступає проти сварок, лихослів'я, пліток, наклепу й осуду, а також лінощів, заздрощів, жадібності, помсти та відчаю.

Що сьогодні не можна робити за народними прикметами: не варто займатися хатніми справами — прати, прибирати, шити і в'язати, вирушати в далеку дорогу, а також не слід відмовляти в милостині або допомозі нужденним — кажуть, що тоді можна втратити фінансове благополуччя.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Федір, Іван, Василь, Єлизавета, Анна, Герман, Григорій, Микола, Іраклій, Максим.

За старим стилем день ангела у Якова, Максима, Костянтина, Юхима, Петра.