Справа щодо розстрілу авто відомого бізнесмена у Рівному дійшла до суду. Нагадаємо, подія трапилася 26 лютого минулого року біля військової частини. Авто місцевого підприємця Олександра Харковського розстріляв військовий. Ні тоді, ні тепер стрілка не затримали. ДБР упродовж півтора року проводили необхідні слідчі дії й лише зараз справу передали до суду. Втім, засідання проходять без обвинувачуваного. Чому, дивіться далі у сюжеті.

Це батько Олександра Харковського. Відомого бізнесмена, авто якого у перші дні повномасштабної війни розстріляли біля військової частини у Рівному. Батько каже, сталося усе в присутності близько десяти свідків. Тож Георгій упродовж півтора року докладав зусиль аби справа щодо вбивства його сина таки дійшла до суду.

І врешті у Рівному відбулося перше судове засідання по цій справі. Щоправда, обвинувачуваний у залу суду не з`являється.

22 серпня цього року, суд обрав запобіжний захід підозрюваному, у вигляді особистого зобов`язання з`являтися на судові засідання. Втім, через його перебування на фронті засідання відбуваються без обвинувачуваного. А у зв`язку із тим, що в суді звучатиме інформація, що належить до державної таємниці його захисники просять зробити засідання закритими.

Проти цього виступили захисники потерпілих.

Зрештою, заслухавши думки усіх сторін справи суд ухвалив своє рішення.

Батько Олександра Харковського побоюється, що розгляд справи можуть призупинити. Оскільки обвинувачений зараз воює. Попри це хоче, щоб винуватець у смерті його сина поніс покарання перед законом.

Нині суддя оголосив перерву в судовому засіданні через те, що від Міністерства оборони України прийшло клопотання про заміну неналежного відповідача. Адже обвинувачений є військовослужбовцем військової частини, яка належить до Збройних сил України, а не до Міністерства оборони.

Читайте також: СБУ Рівненщини викрила колаборанта-поліцейського, який ініціативно приєднався до незаконного правоохоронного органу