Лікування болю при онкології. В Україні хочуть легалізувати медичну марихуану. У липні депутати Верховної Ради підтримали таке рішення у першому читанні. Мовляв, це світова практика. Що про легалізацію медичного канабісу думають в рівненському онкоцентрі, розповість Владислав Стецюк.

Медична марихуана може з'явитися на прилавках аптек. В липні 2023 року депутати Верховної Ради підтримали в першому читанні закон про легалізацію медичного канабісу. А нещодавно комітет здоров'я нації рекомендував законопроєкт до другого читання. Про це повідомила депутатка Верховної Ради Ольга Стефанішина.

Головний лікар Рівненського онкоцентру Григорій Максим'як каже, у світі давно використовують медичний канабіс у лікарських цілях. Він допомагає онкохворим, військовим з постравматичним стресовим розладом та в лікуванні багатьох інших недуг.

Ми вирішили запитати у людей в онкодиспансері, чи підтримують вони легалізацію медичного канабісу.

Рівняни ж по-різному ставляться до законопроєкту. Дехто побоюється, що це призведе до активнішого вживання наркотичних засобів.

До слова, медичний канабіс легалізований у багатьох країнах світу. Зокрема, в Уругваї, Канаді, США, Ізраїлі, Італії та Польщі.

Читайте також: У Рівному з'явиться сучасне обладнання для лікування ракових пухлин вартістю 40 млн гривень (ВІДЕО)