Більш як дві сотні рівнян вже звернулись за житловою субсидією. Які документи потрібні для її оформлення, та власне хто може претендувати на її отримання, розповість Ольга Данілюк.

Станом на сьогодні звернулася 231 особа за призначенням житлової субсидії, перелік документів не змінився з минулих років це - заява, паспорт, ідентифікаційний номер та документи зареєстрованих осіб. Якщо будинок має розділені рахунки треба мати ще технічний паспорт підтвердження площі житла, - каже начальниця управління державних соціальних програм Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради Тетяна Горбатюк.

Той хто отримував субсидію в неопалювальний період додатково по виплату на опалювальний може не звертатися. Лише в разі змін у майновому стані, складі родини або ж якщо людина стала ВПО. Категорії тих хто на неї може розраховувати також лишилися незмінними.

Право на призначення субсидії мають ті хто працює, платить соціальний внесок, перебуває по догляду за дитиною або на обліку в центрі зайнятості, навчається або здійснює догляд за особою, яка потребує догляду, - додає начальниця управління державних соціальних програм Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради Тетяна Горбатюк.

Нагадаємо, що з 1 грудня минулого року приймає заяви, перевіряє та призначає субсидії управління пенсійного фонду.

Після того як до управління пенсійного фонду надійшла заява, його працівники упродовж 5 днів перевіряють дані особи, яка претендує на субсидію. І упродовж 10 днів приймають рішення про призначення субсидії. Ії сума залежить від декількох факторів.

Сума субсидії залежить від сукупного доходу на всіх членів домогосподарства і від опалювальної площі. Коли людина до нас звертається вона має зазначити загальну та опалювальну площу, від цього проводиться розрахунок. Якщо в домогосподарстві 2 пенсіонери, вони вважаються непрацездатними вони мають право на понаднормову норму, збільшується субсидія на 30%, - зазначає начальниця відділу призначення житлових субсидій ГУ Пенсійного фонду України в Рівненській області Наталія Лещенко.

Торік субсидію отримували більш як 17 тисяч осіб. Таку ж цифру в Департаменті соціальної політики Рівного очікують отримати й цьогоріч. Містяни кажуть, сума хоч і не велика, проте на частину комунальних послуг вистачає.

Читайте також: Жителька Сарненщини проявила співчуття до "військовослужбовця" і перерахувала шахраєві понад 20 тисяч гривень