Дуже важливо прослідкувати, щоб нові знання та досвід, який отримує малеча, утворили міцний фундамент. Адже молодь зі стійкими принципами щодо культури безпечного життя – ніколи не буде наражати на небезпеки ні себе, ні оточення. Зазначають в головному управлінні ДСНС у Рівненській області.

В Класах безпеки по усій Рівненщині рятувальники спільно з працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності розповідають дітям,
що сірники є необхідним інструментом для розпалювання вогню та приготування їжі, але ніяк не іграшкою.

Також школярам наголошують, що не можна торкатися мокрими руками електричні прилади, що-небудь пхати в розетки, торкатися оголених проводів.

Разом з тим фахівці ДСНС особливу увагу акцентують на темі протимінної безпеки. В ігровій формі діти навчають розрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватися та як маркувати небезпечні місця.

Також, хлопчики та дівчатка з великим задоволенням розшифровують ребуси, відшукують небезпечні предмети, розгадують кросворди та загадки з вищевказаної тематики, вивчаючи прості правила, але надважливі для збереження здоров’я та життя.

Читайте також: Двом військовослужбовцям з Сарненщини присвоєно звання "Почесний громадянин Сарненської міської територіальної громади"