Економія у майже 150 тисяч гривень. У Рівному встановили сонячну електростанцію на даху міської стоматологічної поліклініки. Вона покриватиме близько 30% потреб медзакладу. Чому сонячну електростанцію встановили саме тут і хто дав гроші, дивіться далі.

Експерт з енергоефективності Дмитро Сакалюк показує переваги сонячних панелей, які встановили на даху Міської стоматологічної поліклініки. Сонячна електростанція покриватиме близько 30% потреб медзакладу.

Рівненську міську стоматологічну поліклініку щорічно відвідує близько 170 тисяч пацієнтів. У закладі цілодобово працює кабінет невідкладної допомоги. Тому відсутність електроенергії загрожує роботі обладнання, завдяки якому проводять оперативні втручання.

Кошти на встановлення, а це майже мільйон гривень – отримала міська влада від Посольства Федеративної Республіки Німеччини у Києві. Іншу частину - майже два мільйони гривень – виділили із бюджету громади. За орієнтовно три мільйони закупили сонячні панелі та зробили ремонт даху стоматполіклініки.

Сонячні електростанції встановлюють у межах проєкту "Сонячна допомога Україні", який започаткував Екоклуб минулого року. Його мета – зробити внесок в енергетичну безпеку громад шляхом встановлення сонячних електростанцій для лікарень та водоканалів. А яких конкретно закладів вирішує місцева влада.

За попередніми розрахунками, запланована економія електроенергії у стоматполіклініці складе близько 150 тисяч гривень у рік. Хоча цей комунальний заклад наразі надає безплатні послуги лише для дітей.

У межах проєкту "Сонячна допомога Україні" встановлено п’ять сонячних електростанцій по різних містах України. Також Екоклуб отримав близько 400 запитів від українських громад на встановлення СЕС для критичної інфраструктури.

Читайте також: Помер за зачиненими дверима: у Вараші в квартирі виявили мертве тіло чоловіка