Їхню кімнату в гуртожитку продали, а іншого житла, як вони стверджують, у них немає. У Млинові Лариса Вашук проживає вже 30 років. 25 з них – у цій маленькій кімнаті гуртожитку, яку ділить зі своєю 18-річною донькою. Та 5 років тому родині повідомили: їхнє житло продали тож треба виселятись.

Кімнату в цьому гуртожитку отримав чоловік Лариси Вашук – як працівник місцевого підприємства ПМК – 2. У 90-их воно збанкрутувало. Щоб розрахуватись з боргами, утворили ліквідаційну комісію. Вона мала продати майно ПМК – 2. У 2006-ому черга дійшла до кімнати Вашуків.

Ліквідатором ПМК – 2 Сергія Ходаковського призначили у 2005-ому році. Перед ним, каже чоловік, поставили завдання розрахуватись з боргами. Найперше, з виплати заробітної плати. Тоді і вирішили продавати кімнати в гуртожитках, та вже за кілька місяців робити це стало протизаконно.

Через продаж кімнат гуртожитку Сергій Ходаковський став фігурантом кримінальної справи. Нині її розслідує Млинівська міжрайонна прокуратура. Правоохоронці запідозрили ліквідатора у перевищенні службових повноважень.

Кімнату, де ще поки проживає Лариса Вашук, продали жителю Млинова Петру Гикавому. У цій історії чоловік вважає себе потерпілим. Каже: за житло, яке придбав для сина, заплатив 4 тисячі доларів, але нічого, крім анульованого договору купівлі-продажу, не отримав. Петро Гикавий запевняє: всі житлові проблеми родини Вашуків були вирішені ще в 2002-ому році. Тоді їм начебто видали ордер на поселення у недобудованому будинку, який зводили за кошти ПМК – 2. Такої ж думки і Сергій Ходаковський.

В Олега Вашука своя правда. Каже: жодного ордеру на квартиру в 2002-ому його родина не отримала. Цей документ начебто підробили, щоб потім продати кімнату в гуртожитку, де нині проживає його вже колишня дружина та донька. Ордер на квартиру, каже Олег Вашук, він таки отримав. Щоправда, лише у 2006-ому році. І не від ПМК – 2, а від селищної ради. Та через борги був змушений продати квартиру. Тож нині, каже чоловік, перед загрозою опинитись на вулиці опинились і він, і його колишня дружина разом з донькою. Остаточну крапку в цій історії має поставити суд. Та коли буде кінцеве рішення, невідомо. Судова тяганина триває вже 5 рік, а поки Лариса Вашук готується до найгіршого.