Подолання освітніх втрат, інклюзивне навчання, ментальне здоров’я вчителів та учнів, оцінювання навчальних досягнень під час війни. Такі теми обговорили під час обласного форуму молодих педагогів в Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

 Про це повідомили у Рівненській облаасній державній адміністрації.

До діалогу та напрацювань стратегічних напрямків долучився перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Попри всі виклики, навчання в українських школах має тривати. Напередодні нового навчального року ми проговорили з освітянами пріоритетні напрямки в роботі. У фокусі - психоемоційна підтримка дітей. Сьогодні вчителі дають поради колегам та діляться дієвими практиками та простими кейсами для покращення психічного стану. Нині дітям важливо не лише здобувати нові знання та навички, але й спілкуватися з однокласниками, педагогами, отримувати емоційну підтримку», - розповів куратор освітньої галузі в області.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну діти почали гірше зосереджуватися через постійний стрес, а отже, їхня здатність засвоювати навчальну інформацію зменшилася, - зазначив Сергій Подолін. - Саме тому освітяни внесли зміни у наповнення уроку, додали нові, обов’язкові, елементи. Дуже важливим фактором є добробут дітей - і ментальний, і фізичний. Учні, які почуваються некомфортно у своєму навчальному середовищі, яким би воно не було - очно чи онлайн - не зможуть уважно слухати та сприймати інформацію. Тож важливо підтримати їх, забезпечити відчуття комфорту і, відповідно, можливість ефективно вчитися.

Форум складається із наукової та практичної частин, а також працюватиме «відкритий мікрофон». Згодом діятиме 15 секцій з кожного шкільного предмету та 4 студії – психологічної служби, інклюзивної, дошкільної освіти та діловодства.