У Чернівцях відбувся Чемпіонат ДСНС України з мініфутболу. Участь взяла рекордна кількість команд – 27. Тут як ГУ ДСНС в областях, так і навчальні заклади. Рівненщину представляла команда Рівне-112.

Було шість груп по 4 команди, і в одній було три колективи. З кожної групи виходили дві кращих команди, а також два кращих колектива, які посіли треті місця. На груповому етапі наші рятувальники викладалися на максимум у кожній грі, але по суті застрибнули в передостанній вагон та пробилися у плей-оф.

Вони стали третіми у своїй групі, але завдяки результатам також були однією із двох кращих команд, що посіли треті місця – зіграли три матчі внічию.

В 1/8 наші рятувальники мінімально здолали одного із фаворитів, рятувальників із Кіровоградської області 0:1.

“Команда була одна із найсильніших, ми їх обіграли. Колектив повірив у себе, – сказав після поєдинку гравець команди “Рівне-112” Олександр Попчук.

Окрилені успіхом рятувальники з Рівненщини на стадії чвертьфіналу не помітили конкурентів із Волинської області 3:0 та у півфіналі з таким же ж рахунком розібралися із командою з міста Київ.

У головному матчі зійшлися представники Рівненської та Черкаської областей.В основний час сильнішого не виявили 0:0. Справа дійшла до серії пенальті. Із ударами з позначки рівняни не впоралися. Забили лише один раз.

Натомість суперник свої нагоди реалізовував ефективніше. Відтак у команди Рівне-112 лише срібло. Втім і цей результат є історичним, адже до цього чемпіонату найкращим нашим місцем було четверте.

“Перед турніром якщо б нам сказали, що там Рівне якесь місце матиме, то нам би навіть не сказали, що ми у фіналі будемо. А ми зібралися, ми віддали все, що могли, кожен гравець віддався на 120%, тому після того як відійшли від фіналу, то ми зрозуміли, що друге місце також непогано, – прокоментував гравець команди “Рівне-112” Денис Коновалов.

Кращим голкіпером чемпіонату визнали рівнянина Дениса Пашкевича. Він на останньому рубежі, допомагав нашим крокувати турнірною сіткою.

“Я думаю, що тільки через те, що з семи матчів, у яких ми зіграли на турнірі, 5 закінчили з нулем у графі пропущених. Але це заслуга більше моїх захисників, всієї команди, що менше били, блокували удари. Де треба було виручити, там виручив, – поділився думками голкіпер команди “Рівне-112” Денис Пашкевич.

Команді рятувальників Рівненщини уже понад 10 років. Колектив “Рівне-112” активно бере участь у турнірах, які відбуваються в Рівному та області. Також представляє наш край на змаганнях серед ДСНС та різноманітних турнірах.

Зараз представники колективу роздумують над тим, аби заявитися на футзальний чемпіонат Рівненщини. Разом із тим, уже жартують, що відтепер керівництво ДСНС у Рівненській області від команди вимагатиме лише перемог. Втім, вірять, що їм ці завдання по силі.