Депутати Рівненської обласної ради сьогодні не внесли до порядку денного сесії звернення опозиції із закликом до посольств країн Євросоюзу про захист їхніх лідерів від кримінального переслідування. Натомість вирішили підтримати чорнобильців і звернутися до Верховної Ради, про повернення їхніх пільг. Проте цього рішення вже не дочекалися представники фракцій Батьківщини, Свободи, Фронту Змін та Української народної партії.

Під стінами зали засідань рівненської обласної ради зібралися два пікети. Чорнобильці просили обранців звернутися до Верховної ради про збереження їм пільг.

Опозиційні сили вимагали від депутатів захистити екс-прем'єрку Юлію Тимошенко та екс - міністра Юрія Луценка. Та виступити проти існуючої влади. Втім, обласні депутати не внесли цього звернення до порядку денного.

Не могли розібратися депутати і з недобудованим пантеоном у Гурбах. Після словесних перепалок опозиціонери вирішили покинути сесійну залу. Мовляв, їхні звернення та зміни до порядку денного колеги-опоненти не хочуть підтримати.

А ось до прохань чорнобильців депутати дослухалися. Підписалися під їхнім зверненням до Верховної ради. Також пообіцяли розібратися, чому залізниця скасувала деякі приміські потяги.

Решту питань, які були внесені на сесію, депутати розглянули дуже швидко. Голосували пакетом.