Дізнавачі Рівненського райуправління поліції скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом відносно 54-річного жителя обласного центру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, будучи ознайомленим із рішенням суду, яким видано обмежувальний припис стосовно його 52-річної колишньої дружини та визначено заходи тимчасового обмеження його прав строком на шість місяців з покладенням на нього обов’язків. Відтак, кривднику було заборонено з’являтися в місці спільного проживання, наближатися на відстань менше 50 метрів до нього, вести листування та телефонні переговори з дружиною чи контактувати з нею через інші засоби зв’язку особисто і через третіх осіб. 54-річний рівнянин порушив заборону та знову навідався до помешкання колишньої дружини, де вчиняв психологічне насильство.

Поліцейські задокументували протиправну діяльність чоловіка та розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 390-1 КК України. Відповідно до санкції статті йому може загрожувати арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що з метою протидії домашньому насильству уповноваженими органами поліції може виноситися терміновий заборонний припис стосовно кривдника, що дає змогу потерпілим убезпечити себе та звернутися до суду щодо застосування до кривдника обмежувального припису.

Так, за 9 місяців 2023 року поліцейські склали 272 адміністративні протоколи за статтею 173-2 КУпАП за невиконання кривдниками термінового заборонного припису.

Дізнавачі територіальних підрозділів розпочали досудове розслідування у 14 кримінальних провадженнях за фактами невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Облив меморіальну дошку на знак протесту проти розважальних закладів: поліція встановила особу зловмисника