Вперше за 13 років, суперліга з баскетболу повертається у Рівне. Мова про чоловічий БК "Рівне". Минулого сезону вони виграли Вищу лігу. Тепер виступатимуть у найелітнішому дивізіоні. А жіноча команда вже 7 рік поспіль грає у Суперлізі. Чи готові обидві команди БК "Рівне" до сезону, розповість Владислав Стецюк.

Баскетбольна Суперліга знову у Рівному. Минулого сезону рівняни змогли здобути першість у Вищій лізі. Тепер гратимуть у найелітнішому дивізіоні.

Чоловічій команді вдалося підсилитися легіонером. 24-річним американським захисником Ілайджою Джойнером. Він виступав за топуніверситети Національної асоціації студентського спорту в США та Канаді. Минулий сезон провів у найвищій лізі Північної Македонії.

Також був підписаний Трентон Клейтон та останній покинув клуб. Проте час знайти нового гравця є ще до 28 лютого. Головний тренер чоловічої команди Михайло Переверзій каже, в Суперлізі викладатимуться на повну, але у команди є деякі проблеми. Одна з яких - це відсутність досвіду гри на такому рівні.

Жіноча команда БК "Рівне" вже 7 рік поспіль виступає у Суперлізі. Минулого сезону вони здобули бронзу. Головна тренерка рівнянок Вікторія Максимчук каже, важливо було зберегти тогорічний склад та підсилитись новими гравцями.

Жіночій команді вдалося повернути одну зі своїх лідерок, яка минулий сезон грала за іншу команду. Це Вікторія Шматова, яка не один рік виступала за БК "Рівне".

До слова, жіноча команда БК "Рівне" зіграє 12-го жовтня проти "Київ-баскет". Чоловіча ж команда проведе матч вже цієї п'ятниці з "Старим Луцьком".

Читайте також: Прийом на військову службу: 3 ОШБр ЗСУ відкрила набір добровольців