Наразі у ньому перебувають 13-теро підопічних, хоча заклад розрахований на 45. Прийняти більше невиліковно хворих там зможуть після капітального ремонту, якого не було 30 років. А також після підготовки помічників для медперсоналу - ними з доброї волі прагнуть стати черниці і студенти-медики. Які умови нині створено першим пацієнтам відділення паліативної допомоги?

Від більшості тих, кого тут почали опікувати, відмовилися звичайні лікарні. Бо їхній діагноз — вирок. Володимиру 32. Він потрапив в аварію й отримав складну черепно-мозкову травму. Поставити чоловіка на ноги лікарі не змогли. Він потребує постійного медичного нагляду й допомоги в усьому. Кожен підопічний відділення паліативної допомоги потребує медичної допомоги.

Перших утриманців до Дубенського хоспісу привезли два тижні тому. Нині їх тринадцятеро. Один важко хворий помер минулого тижня. Щоб відділення для безнадійних хворих запрацювало, навесні ліквідували Дубенський міжрайонний онкодиспансер. Його приміщення ще тільки мають відремонтувати. Оновленнями та забезпеченням усім необхідним хоспісу опікується місцевий медколедж. Відділення стало його структурним підрозділом.

Перший хоспіс, який запрацював на Рівне нщині , розрахований на 45 пацієнтів. На повну потужність відділення запрацює після проведення ремонтів. Однак, усім хто потребує паліативної допомоги, місця тут не вистачить.

Існуватиме новостворене відділення паліативної допомоги за рахунок обласного бюджету, допомагатимуть благодійні організації та волонтери. Частково догляд за підопічними хоспісу візьмуть на себе студенти медколеджу та черниці.

На кожного підопічного відділення щодня до кінця року із обласної скарбниці витрачатимуть по 10 гривень на медикаменти та по 16 на харчування.

Смачна їжа, відносно безболісні будні — це усе, що можуть дати у відділенні паліативної допомоги. Саме цього й потребують невиліковно хворі.