22 вересня у світі відзначають Міжнародний день без автомобіля (World Carfree Day).

Ця щорічна ініціатива має на меті заохотити чим більше людей бодай на день відмовитися від використання автомобілів, літаків та інших видів транспорту на користь більш екологічних. Або пересуватися пішки. За приблизними підрахунками, починаючи з 2000-го року, акція щорічно об’єднує понад 100 мільйонів людей у світі. 

А від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, ініціатива отримала ще й благодійну мету – допомогти українським громадам з велосипедами. Нова ідея об’єднала різні волонтерські організації.

Так, партнери та амбасадори #BikesForUkraine передають їх у громади, які постраждали від військових дій. Передусім, велосипедами забезпечують фахівців критичної інфраструктури: соціальних працівників, медиків, поліцейських, співробітників місцевих адміністрацій. Адже в багатьох понівечених війною населених пунктах велосипедний - чи не єдиний можливий вид транспорту.

До всесвітньої гуманітарної ініціативи жителів Рівненщини закликає долучитися і комунальний заклад обласної ради «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області. І 22 вересня обрати екологічний спосіб пересування, повідомили у Рівненській обласній раді.

Крім того, запрошують поширювати цю практику через мережу фейсбук, додаючи хештеги

#BikesForUkraine

#MobilityWeek