Про це повідомляє джерело видання Gazeta.ua в одному з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Ключовою передумовою для підвищення цін джерело назвало важку ситуацію з поставками нафти на вітчизняні нафтопереробні заводи.

Нагадаємо, що протягом останніх кількох років українські НПЗ стабільно скорочують обсяги переробки нафти через несприятливу економічної кон'юнктури - заводи в Росії та Білорусі отримують державні субсидії на виробництво палива, і тому завозити готову продукцію в Україну виявляється дешевше, ніж виробляти її тут.

У результаті, за останні роки частка імпортерів на вітчизняному ринку зросла вже до 60%, і саме від них залежать коливання цін на ринку. Середні роздрібні ціни на нафтопродукти за 9 місяців цього року зросли майже на 30%.

Щоб боротися з імпортом, який руйнує вітчизняну нафтопереробну галузь, Міненерго виступало за запровадження мит на ввезення бензину у розмірі 130 євро за тонну, а також мита на дизпаливо в розмірі 80 євро за тонну. Однак рішення з цього приводу досі не прийнято.