Фото ілюстративне
Господарський суд Рівненської області задоволив позовну заяву Сарненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Клесівської селищної ради до електропостачальної компанії про стягнення з неї понад 148 тис. грн.

Так, прокурорами встановлено, що у 2020 році між селищною радою та приватною компанією укладено договір постачання електричної енергії. Втім, пізніше сторони уклали цілий ряд додаткових угод, що призвело до здорожчання електричної енергії для селищної ради на понад 150 %.

Водночас, Закон України «Про публічні закупівлі» забороняє збільшення ціни більш, як на 10% за одиницю товару без належного обґрунтування коливання ціни на ринку у відповідний період. Відтак селищна рада безпідставно переплатила майже 150 тис. грн.

Прокуратура звернулась до суду, аби усунути ці порушення, визнати додаткові угоди недійсними і повернути бюджетні кошти, які тепер громада зможе використати на свої потреби.

Для прикладу, приблизно таку ж суму у 2021 році селищна рада витратила на ремонт водопровідної мережі однієї з вулиць Клесова.

Після набрання рішенням законної сили прокурори будуть контролювати хід його виконання. 

Про це повідомила пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Сприяв у вступі на навчання для ухилення від мобілізації: суд взяв під варту рівнянина