У Рівному більше сотні сімей щодня ризикують своїм життям. Усе через відсутність пішохідного переходу, який би сполучав декілька вулиць Басового Кута в районі Агропереробки. Через це місцеві, йдучи до школи чи найближчої зупинки, змушені просто перебігати вулицю перед машинами. Як розв'язувати проблему, з'ясовувала Ольга Данілюк.

Або крила треба людині, або гвинтокрил, як перескочити оцю вулицю, як її перескочити?

Мова йде про вулицю Свободи в районі Агропереробки, що на Басовому Куті. Пішохідного переходу яким люди могли б користуватися, щоб потрапити з вулиці Свободи на вулицю Поліську там немає. Тому на свій страх та ризик змушені бігти перед двостороннім потоком машин.

Якщо вдень водії ще хоч якось можуть побачити пішоходів на дорозі, то в темну пору доби, їх просто не видно, додають місцеві. Оскільки вулиця не освітлюється.

Через це ДТП на цьому відтинку дороги трапляються досить часто.

Як варіант місцеві пропонують зробити пішохідний перехід між вулицею Свободи та Поліською.

Щоб це дізнатися зверталися до депутатів Рівного та Великої Омеляни. Адже ця ділянка дороги знаходиться на межі двох громад.

Але пішохідного переходу досі нема. Щоправда, є один, але він веде в поле. Якщо ним таки користуватися іти до найближчого тротуару доведеться або полем або по дорозі.

Депутат цього округу каже, робили пішохідний перехід десяток років тому. Тоді ж біля будинків на вулиці Приміській зробили пішохідну доріжку, з надією, що ця вулиця невдовзі приєднається до міста.

Нині на перехресті вулиць Польова, Басівкутська, Дворецька та Присадибна управління капітального будівництва планує облаштувати кільце з пішохідними переходами на всіх вулицях. Тож пішохідний перехід жителі будинків на вулиці Свободи таки дочекаються.

От тільки коли пішохідний перехід там з`явиться поки сказати важко. Оскільки до кінця цього року в управлінні капітального будівництва планують виготовити лише проєкт кільця та переходів.

Читайте також: На Рівненщині триває інвентаризація Пунктів незламності