Із журналістики у ЗСУ. На війні рівненський працівник ЗМІ мало не втратив кінцівку. Вчасно наклав собі турнікет і врятував ногу. Історія ще одного захисника, який залишив роботу, і не маючи армійського досвіду, пішов воювати. Чоловік служив у теробороні, вчився у Німеччині, був членом десанту БМП Bradley і воював у гарячих точках України, отримав поранення і нині проходить лікування в обласному госпіталі ветеранів війни. Як написання інтерв'ю змінити на автомат, дивіться у сюжеті.

Випускник Острозької академії, 26-річний Дмитро Павлов напередодні великої війни працював в одному з рівненських ЗМІ. Найбільше цікавився політикою і готувався до вторгнення росії.

За збігом обставин, 24 лютого 2022 року Дмитро збирався їхати у військкомат. Початок великої війни цього дня, його не спантеличив, а навпаки ще більше стимулювати вступати до лав ЗСУ.

Спершу була 104 ТРО. Майже рік журналіст проходив навчання і водночас службу на Рівненщині. Потім перевівся у 47 окрему механізовану бригаду. А далі було навчання у Німеччині, член десанту БМП M2 «Бредлі». По поверненню в Україну, воював на Запорізькому напрямку. У червні цьогоріч отримав мінно-вибухове поранення ноги.

Лікарі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, де нині військовий проходить реабілітацію кажуть, захисник самотужки врятував собі кінцівку, бо вчасно наклав турнікет.

Дмитро спершу пересувався на візку, потім на милицях. Переніс операцію з пересадки шкіри.

Поранений боєць практично відновився. Допомогло лікування та реабілітація. Медики прогрес Дмитра називають успіхом.

Військовий, журналістикою вже не займається. Готується знову повернутись на передову до побратимів. Каже, за час війни став цінувати час, радить іншим опановувати медицину і займатись спортом. Має мрію, яку обов'язково здійснить після перемоги.

Чоловік хоче проїхати на велосипеді з Варшави до Португалії, бо мріє побачити океан. А після того обов'язково повернеться в Україну.