Житель села Товпижин колишнього Демидівського району Богдан Дудай, 1997 року народження, загинув 7 червня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Старшого солдата Богдана Дудая призвали до Збройних Сил України у березні 2022 року. Воїн служив сапером у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого.

"З перших днів повномасштабного вторгнення повернувся із за кордону, маючи бойовий досвід, добровільно призвався до лав ЗСУ і стояв на захисті України. Попередньо ніс службу з 2016 по 2019 рр...
Богдан був справжнім, позитивним, добрим,чесним, дуже сміливим, сильним, завжди всім допомагав. Мав багато планів на життя та клята війна все змінила... - пишуть автори петиції

Під час виконання бойового завдання в районі н.п. Масютівка Харківської області Богдан отримав поранення несумісне з життям.

"Ризикуючи собою, врятував життя свого побратима, надаючи першу медичну допомогу!"

На сайті офіційного інтернет-представництва рідні створили і просять підписати петицію про присвоєння почесного звання Героя України ( посмертно) військовослужбовцю Дудаю Богдану Олександровичу №22/202872-еп.

Щоб підтримати петицію, перейдіть за посиланням та авторизуйтеся: https://petition.president.gov.ua/petition/202872

Читайте також: Військового з Рівненщини нагородили «Золотим Хрестом» від Валерія Залужного