Сьогодні 28 серпня, Міжнародний день публічного читання коміксів. Віряни вшановують пам'ять святого преподобного Мойсея Мурина. До Нового року залишилося 125 днів.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

28 серпня за новим церковним календарем (10 вересня за старим) - день пам'яті святої Анни Пророчиці, знайдення мощей преподобного Іова Почаївського. Також цього дня відзначають Собор преподобних отців Києво-Печерських, що в Дальніх печерах.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ ЦЬОГО ДНЯ

28 серпня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює і виступає проти лайки і злості, наклепів, пліток, косудження, заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

Цього дня за народними прикметами не радять свататися і робити пропозицію - шлюб буде невдалим. Також краще відмовитися від прогулянок незнайомими місцями - великий ризик заблукати. Не варто давати обіцянки - найімовірніше, їх не вдасться стримати.

На Анну Скирдницю жінкам забороняється працювати, час слід присвятити духовному розвитку.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ ТА ТРАДИЦІЇ

За прикметами дня можна дізнатися, якими будуть осінь і зима, а також погода найближчим часом:

  • день погожий видався - найближчим часом заморозків не буде;
  • гроза цього дня - осінь буде теплою;
  • листя на березі пожовкло - до врожаю опеньків;
  • гуси і журавлі ще не полетіли на південь - до пізньої і теплої зими;
  • небо на заході червоне - чекай негоди;
  • багато горіхів, а грибів немає - зима буде сніжною і суворою.

У народі 28 серпня - свято Анна Скирдниця, за звичаєм цього дня останні снопи складають у скирти. Ми також розповідали, яке сьогодні свято в народному календарі та про звичаї і заборони цього дня.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

 

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр, Олексій, Анатолій, Анна, Арсеній, Василь, Георгій, Григорій, Денис, Юхим, Захар, Іван, Гнат, Макар, Микола, Павло, Сергій, Степан, Сусанна, Федір.