Жінку затримали, вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Поліцейські повідомили про підозру жительці Вараського району в умисному вбивстві своїх дітей. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.08.2023 приблизно об 11 годині, жінка, перебуваючи спільно зі своїми малолітніми синами семи та шести років на водоймі, яка міститься в межах колишнього кар'єру у Вараському районі, вирішила позбавити їх життя шляхом утоплення, — зазначають в Рівненській обласній прокуратурі.

Встановлено, що старшого сина вона із застосуванням фізичного примусу занурила у воду і утримувала його в такому положенні до моменту припинення ним супротиву.

Вийшовши на берег, взяла за руку меншого сина та повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, й штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати. При цьому, стояла на тому ж помості і споглядала неминучість утоплення.

У поліції Рівненської області зазначають, що до водойми прибіг 37-річний батько: одного із синів він зумів дістати самотужки. На жаль, реанімаційні заходи не дали результату — хлопчик помер. Іншу дитину дістали водолази, - йдеться у повідомленні. 

З 42-річною жінкою спілкувалися слідчі із залученням профільних спеціалістів. У скоєному вона зізналася.

Учора, 24 серпня, за процесуального погодження із Вараською окружною прокуратурою слідчі повідомили їй про підозру у вчиненні умисного вбивства двох малолітніх осіб.

Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу.

Кримінальне провадження розслідується за п. 1,2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Костопільська громада попрощається із Михайлом Кірушоком