Із понад тисячі осіб у Рівному, що мають інвалідність, лише три сотні за січень-вересень знайшли роботу. Здебільшого це молодь, віком до 35 років. Аби зблизити їх із потенційними роботодавцями обласна влада, центр зайнятості та Молодіжний центр праці влаштували спеціальну зустріч.

Роботодавців Рівне нщини зібрали на семінар, аби обговорити проблеми та перспективи працевлаштування молоді з особливими потребами. Працедавці, кажуть організатори, хоча спершу і вагалися, та все ж прийшли.

Схожі заходи проводили й раніше. Втім цьогоріч вирішили зробити мультимедійну презентацію резюме інвалідів, щоб не збирати їх з усієї області. Серед них і анкета рівнянки Наталії Денисюк.

Директор мережі магазинів прийшла на семінар із ціллю знайти двох продавців. Люди з обмеженими можливостями у них вже працюють бухгалтерами, кур'єрами та економістами.

1250 людей з особливими потребами звернулись з початку року в центр зайнятості. Тут їх вчать професії, яку вказує лікар-реабілітолог. Молодь кажуть в центрі зайнятості, на ринку праці нині в попиті.

Вони освоюють ази лікувальної, швейної справи та комп'ютерного набору. Із технічним прогресом, кажуть спеціалісти, працевлаштування інвалідів можна збільшити завдяки створенню офіс-хаусів.