Літра бензину за 60 гривень. Так може зрости ціна на паливо до кінця серпня. Також вартість підніметься на дизель та автогаз. З чим це пов'язано, з'ясовував Владислав Стецюк.

До кінця серпня в Україні пальне може зрости у ціні. Пов'язано це зі здорожчанням нафтопродуктів за кордоном, вартістю імпорту та скасуванням пільг на розмитнення. Також експерти розповідають і про інші причини.

Ще однією складовою здорожчання пального є удари окупантів по нафтобазах. Комерційний директор однієї з мережі АЗС Олег Хомич каже, звернулися до Верховної ради та адміністрації Президента, щодо скасування акцизного обліку нафтопродуктів.

Кожен оператор ринку нафтопродуктів подає дані скільки і якого виду нафтопродуктів знаходиться в кожному з резервуарів. І ми як оператори ринку не впевнені, що нема витоку цієї інформації це свідчать останні удари навіть в Рівненській області по нафтобазах. Тому якщо таке далі буде продовжуватися - це ще один із чинників безпеки й вартості нафтопродуктів в Україні, - каже комерційний директор АЗС "Олас" Олег Хомич.

Водії не в захваті від можливого здорожчення. Кажуть, люди менше їздити не будуть, але це вкотре вдарить по гаманцях звичайних українців.

Олександр заправляє автівку автогазом. Та незабаром пересяде на електрокар, аби зекономити на пальному.

За даними Мінфіну, щодо динаміки зросту цін на пальне видно, що вартість палива з 1 липня постійно збільшується. Зараз літер 95 бензину вартує в середньому 52 гривні. Та до кінця серпня ціна може сягнути 60 гривень.

Читайте також: На Рівненщині діє співпраця Острожчини з містами-побратимами