Рівненська дитяча міська лікарня також фінансується зі скарбниці Рівного. На харчування дітей із міського бюджету виділяють лише на 10 копійок більше, ніж на харчування дорослих. Але за дві гривні на день малеча їсть не тільки картоплю й каші, як дорослі. Вистачає тут і на м'ясо, і на масло.

У погребі Рівне нської дитячої лікарні овочів уже аж до наступного літа. Понад шість тонн картоплі, півтори тонни капусти, тонна буряків, 500 кілограмів моркви й 200 цибулі. На це продовольство витратили 20 тисяч гривень. Крупи, олію, масло закуповують щодватижні. Коли на щось бракує, вигадують, як здешевити.

Зекономлених грошей вистачає навіть на рибу й м'ясо. Ситними стравами маленьких пацієнтів годують у лікарні декілька разів на тиждень. Як і у лікарні для дорослих, тут закрили компотів із яблук, їх назбирали у садку. А ще закупили сухофруктів: родзинок, чорносливу. Гаряча пора на кухні — шаткують й квасять капусту.

Про різницю у десять копійок між дорослим та дитячим харчуванням, в управлінні охорони здоров'я знають. Але здивувалися, що приготовані за майже однакові гроші страви, так сильно відрізняються. Обіцяють з'ясувати, чому дорослих хворих харчують, як вегетаріанців.

Справжня удача для лікарні й хворих — кухар-віртуоз, переконаний головний лікар дитячої лікарні.

Чи доведеться вигадувати страви із нічого в медзакладах Рівного і наступного року, поки невідомо. Усе залежатиме від бюджету. Але більше грошей на харчування хочуть у кожній лікарні: дитячій та дорослій, де годують за дві гривні та гривню дев'яносто. І в обласній, де хворий за день з'їдає вісім двадцять.