Від початку тижня комісії обстежують школи та профтехучилища Рівненської області. Перевіряють готовність до нового навчального року приміщень, укриттів та харчоблоків.

«З понеділка наші фахівці працюють у складі комісій. Розпочали з Рівного. Думаю, до кінця цього тижня заклади обласного центру будуть обстежені. Оглядаємо заклади на предмет дотримання санітарного законодавства. Особлива увага приділялася стану готовності навчальних приміщень, укриттів, харчоблоків, медоглядів працівників, забезпечення питною водою», - розповів перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександр Костюк.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що згідно із законами «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації» такі обстеження місцеві органи влади та військові адміністрації можуть ініціювати самостійно. Вони мають право створювати комісії з обстеження закладів освіти з метою перевірки їхньої готовності до навчання.

Це робиться з метою допомогти закладам убезпечити себе та забезпечити дотримання санітарного законодавства під час навчання.

Адже попри воєнний стан та обмеження системних перевірок відповідно до постанови КМУ від 13 березня 2022 р. № 303, безпека та здоров'я дітей мають бути одним з пріоритетних напрямків роботи будь-якого закладу чи адміністрації громади.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: Заборона хресної ходи та посилення охорони об’єктів - Рішення Ради оборони області