На Рівненщині мінують поля поблизу атомної електростанції. Військові готуються зустрічати ворожий десант. Стратегічний об'єкт посилено охороняють нацгвардійці та збройні сили України. Захисники не тільки несуть службу, а й живуть в оборонних пунктах. Про побут і цілодобову службу, дивіться у сюжеті.

Це Олександр. Сам родом з Миколаївської області. Вдома чекають дружина та двійко дітей. Чоловіка мобілізували до збройних сил України минулого року весною. Спершу проходив службу на півдні України, нещодавно переведений на Рівненщину.

Військові живуть в опорному пункті. Ведуть побут та посилюють оборону поблизу атомної електростанції.

Упродовж дня несемо службу, у нас є два спостережні пункти. За мінними полями дивимось, щоб ніхто не заходив, не їздив. У цьому регіоні точно ніхто не пройде. З такою обороною. у них немає ніяких шансів щось зробити, - розповідає військовий Олександр.

Сьогодні військові облаштовують мінні пастки для ймовірної висадки ворожого десанту. У полі встановлюють вибухівку.

Як мінувати територію знають. У тилові області приїздять досвідчені захисники з передових позицій.

Є люди що мають бойовий досвід, ще з 2014 року на передовій. Є люди коли мають досвід у різних військових сферах. Шансів у них немає ніяких. Бо люди тут згуртовані. Тут ще така природа, ландшафти, сама природа нам допомагає. За кожним деревом їм пастка, - каже командир оборонного укріплення Дмитро.

Командувач об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, який приїхав перевірити позиції, каже кордон західних областей на межі з білоруссю надійно укріплений. Втім роботи не припиняються. Готуються до будь-яких провокацій ворога.

Державний кордон з білоруссю, де ми ведемо стабілізаційні заходи, станом на зараз захищений. У разі загрози, ми маємо збільшити нашу чисельність. Якщо розвідка покаже, що ворог нарощує сили, ми теж будемо їх нарощувати. Але зараз ситуація контрольована, все стабільно, - зазначає командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

За даними Сергія Наєва, на території білорусі зараз знаходиться 6,5 тисяч вагнерівців. Втім всі вони зосереджені на різних полігонах і поки загрози для України не становлять. Але у разі посилення їхніх сил, Україна готова дати окупантам гідну відсіч.

Читайте також: У Рівному патрульні виявили автомобіль у розшуку