У шести громадах Рівненщини заборонено відвідувати ліси. Пов`язано це із мінуванням території, яка межує з білоруссю. Однак, не усі жителі Полісся дослухаються до цих заборон. Більше, дивіться далі у сюжеті.

Ось такі фатальні наслідки можуть статися, якщо нехтувати правилами. Нині територія, яка межує з білоруссю замінована. Через це військова адміністрація заборонила ходити в ліс у шести громадах Рівненщини.

Поліські ліси - це місце, де жителі Рівненщини мали змогу збирати ягоди та гриби, а згодом і продавати. Для них це один з основних шляхів заробітку.

Однак, до заборон військової адміністрації дослухаються не всі. Нехтують власною безпекою переважно ті люди, які обробляють поля та заготовляють дрова на зиму. Військові наголошують, якщо на замінованій території стався підрив, медичну допомогу людина отримає лише після приїзду фахівців.

Не радять військові також і підбирати знайдені боєприпаси та нести додому аби згодом здати на металолом.

Зустрівши підозрілий предмет необхідно відійти від нього на відстань не менше ста метрів, позначити ділянку та проінформувати про знахідку ДСНС або поліцію. І що найголовніше відвідувати лише не заміновані ліси.

Читайте також: На Рівненщині відбулися змагання собак-детекторів із пошуку вибухівки