Юні науковці зібрались у Рівному на настановчу сесію - своєрідне свято першого дзвоника. Саме з такої сесії традиційно починається навчальний рік у Малій академії наук.

У залі - півтисячі учнів з усієї області. Вихованці Малої академії наук, роботи яких здобули всеукраїнське визнання - у президії. Ректори університетів тішаться перспективним студентам, які приходять до них, здобувши вишкіл у Малій академії.

Та у більшості присутніх вступні іспити ще попереду - поки що вони мають цілий навчальний рік, а дехто й декілька, аби, навчаючись у Малій академії наук, підготувати власні науково-дослідницькі роботи. А напрямки їх можуть бути найрізноманітнішими - від історії до нанотехнологій. У новому навчальному році керівництво Рівне нської Малої академії наук планує ще більш розширити обрії дослідницької роботи юних учених.

Досвід Малої академії наук Рівне нщини схвально оцінює її столичне керівництво. Саме тому цими днями до нашої області приїхали 25 керівників Малих академій наук з усіх регіонів України. Їм тут є чого повчитися: хоча Рівне нській Малій академії - лише 5 років, але нині вона - у п'ятірці лідерів в Україні.