Дієтичне й покращене: від гривні дев'яносто до 30-ти гривень на день. Одні сидять на голодних дієтах, поки інші — смакують м'ясо та рибу. Тетяна Коваль пройшлася коморами й погребами декількох медзакладів. У серії сюжетів розповість, чи наповнені вони уже, де й по чім закуповують продукти, й чи можна наїстися на лікарняному ліжку.

П'ятнадцять тонн картоплі, три тонни капусти, по п'ять тонн буряків й моркви. Усі ці овочі — подаровані, але не зовсім дармові, спину таки гнули. Найбільше клопоту мали зі збором моркви.

Цих продуктів у сховищі має вистачити до кінця року. А у 2012 докуплять ще, — обіцяє головний лікар. От тільки поки що не знає, скільки на харчування виділять грошей у новоvу році. Нині хворі доїдають два мільйони гривень.

Щоб було що їсти у 2012-му, до погребу потрібно завезти ще тридцять п'ять тонн картоплі, по п'ять тонн буряків й моркви, а ще капусти. Подбати про це вирішили з наступного року, щоб навесні не викидати змарноване. А у деяких районних лікарнях попросилися до фермерських погребів, — каже заступник керівника області. Але через малі комори.

На яку сумі з'їдять продуктів цьогоріч із лікарняних тарілок в усіх медзакладах області пообіцяли порахувати згодом. Не прогнозують поки і суму, яку витрачатимуть на харчування одного хворого з нового року.