Сестра полеглого воїна ініціювала збір підписів до петиції про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) солдату Окремої Президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького Кузьмичу Вадиму Віталійовичу

Петиція присвячена пам'яті мого брата Вадима, який героїчно загинув у 23 роки, захищаючи країну. Воював ще до повномасштабного вторгнення, має нагороди. Пройшов багато гарячих точок, починаючи з оборони столиці і зустрівши смерть на Донбасі. Вадим завжди рвався в бій, зробив дуже багато для того, щоб зупинити ворога і я дуже прошу, щоб його внесок у нашу свободу був гідно оцінений. Кожен голос за петицію це «дякую» героєві, - розповідає Юлія, сестра Героя.

Вадим Кузьмич до повномасштабного вторгнення рф на територію України перебував на контрактній службі. Тоді виконував обов'язки з оборони м. Краматорськ та прилеглих територій. Був нагороджений відзнакою-медаллю «За особливу службу» ІІІ ступеня.

24.02.2022 став у лави оборони Києва, зокрема брав активну участь в бойових діях у с. Горенка, за що був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «За заслуги перед Збройними силами України».

Кінцевою точкою оборони держави Вадимом став Олександропіль Донецької області, де ворожі уламки не залишили йому шансу вижити. Солдат обіймав посаду навідника-кулеметника, добре володів не одним видом озброєння і у свої 23 вже навчав володіння зброєю інших. За словами бойових побратимів, Вадим ніколи не пас задніх, завжди рвався в бій, шукав способи брати активну участь у знищенні ворога. Заради нашого з Вами «сьогодні» Вадим віддав своє «завтра». Це найвища ціна, яку може заплатити людина задля спільної мети, - написала авторка петиції.

Підписати петицію №22/199766-еп і вшанувати пам'ять Героя можна за посиланням:  https://petition.president.gov.ua/petition/199766

Вадим Кузьмич народився і жив у селі Мартинівка Рівненської області. У 2019 році закінчив Дубенське вище художнє професійно-технічне училище, де здобув професію оператора з обробки інформації та програмного забезпечення. До призову на військову службу працював системним адміністратором у ЦНАП селища Смига. Був автором і виконавцем власних пісень.